نگهداری

قلق نگهداری زاموفیلیا در 5 مرحله + [ویدیو]

نگهداری گیاه زاموفیلیا خیلی آسان تر از چیزی است که شما فکرش را میکنید.

خوده گیاه زاموفیلیا در بین تمام گیاهان آپارتمانی بسیار بسیار محبوب است. حتی این گیاه آپارتمانی خاص جزو گیاهان مقاوم نیز محسوب میشود. حالا نگهداری این گیاه بسیار زیبا و مقاوم خیلی ساده است. بر خلاف تصور بقیه که فکر میکنند نگهداری آن سخت است اما اصلا اینطور نیست.

ما در گلباغ فیروزه همیشه سعی داریم که نگهداری تمام گل و گیاهان اپارتمانی را برای شما تشریح کنیم. این بار در این مقاله قصد داریم به نگهداری گیاه آپارتمانی زاموفیلیا بپردازیم.

در مقاله نحوه تکثیر زاموفیلیا درباره تکثیر آن صحبت شده.

همچنین در مقاله بیماری های زاموفیلیا ، درباره مشکلات این گیاه زیبا صحبت کرده ایم.
پس با ما همراه باشید تا مرحله به مرحله نحوه نگهداری و مراقبت از زاموفیلی را یاد بگیرید.

کودهای مخصوص گیاه زاموفیلیا

 

 

اگر اهل خواندن متن نیستید من برای شما یک ویدیو از خلاصه این مطالب آماده کرده ام که می توانید با مشاهده آن اطلاعات خوبی از نگهداری زاموفیلیا بدست آورید.

Array

معرفی گیاه آپارتمانی زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا

گیاه زامفولیا به راحتی قابل پرورش و مراقبت است. این گیاه زیبا برگهای کوچک براقی روی ساقه های خود دارد. در داخل خانه هم می توانند تا 3 فوت یا یک متر رشد کنند. نام گیاه شناسی آن zamioculcas zamiifolia است. البته به نام ZZ plant هم شناخته می شود. همچنین گیاه مقاوم زامیفولی در شرایط نوری کم یا روشن و با مقادیر مکرر یا بسیار کمتر آب رشد خوبی دارد.

زاموفیلیا یک گیاه ریزوم است و ساقه های زیر زمینی ریشه مانند دارد و قول می دهم که نگهداری آن بسیار لذت بخش خواهد.

بسیاری از افراد فکر می کنند که این گیاه دارای رشد کند و کم سرعت است. درواقع سرعت رشد آن به میزان نور خورشید گیاه بستگی دارد ( البته اجازه ندهید گیاه در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد).

پس همانطور که در بالا ذکر شد می توان نتیجه گرفت این گیاه نور کم ، نور شدید و سطوح مختلف آبیاری را تحمل می کند. با این حال ، آبیاری به میزان نور دریافتی آن بستگی دارد.
یعنی نور کم = آب کمتر  و  نور بیشتر = آب بیشتر.

شکل ظاهری گیاه زاموفیلیا

گلدان زاموفیلیا

این گیاه آپارتمانی مقاوم مانند گیاهان درختی یا نخل رشد می کند و ساقه هایی دارند که برگهای زیادی از این ساقه ها رشد می کند. این برگ ها از نوع گوشتی هستند که طول و عرض آنها فقط چند اینچ است. برخی از این ساقه ها از همان گیاه به طور مستقیم رشد می کنند و برخی دیگر قوس می زنند.

در این حالت ممکن است شما برای هرس کردن ساقه هایی که به نظر عجیب و غریب می رسند ترغیب شوید تا گیاه به نظر کامل برسد و خوب شکل بگیرد.

نمای گیاه زاموفیلیا در آپارتمان

گیاه آپارتمانی زاموفیلیا

نمی توان گفت که این گیاه خارق العاده چه مکان نمایش و نمای حیرت انگیزی دارد. مکانی که در آن رشد می کند فقط باید بتواند به اندازه کافی آن جا ارتفاع داشته باشد ، که با بالغ شدن آن معمولا می تواند بیش از 60 سانتی متر شود – و یک میز ساده را یک تنه، به مکانی حیرت انگیز برای نمایش گیاه تبدیل می کند.

جالب است که بدانید زاموفیلیا عضو جدانشدنی طراحان دکوراسیون داخلی برای زیباسازی فضای داخلی آپارتمان است.

سمی بودن یا نبودن زاموفیلیا

نگهداری گیاه زاموفیلیا

حتما مراقب باشید که این گیاه توسط کودکان ، گربه ها و سگ ها خورده نشود ، چون تمام قسمت های این گیاه سمی می باشد.

نگهداری گیاه آپارتمانی زاموفیلیا بصورت گام به گام

گفته می شود گیاهان زاموفیلیا در اثر بی توجهی هم رشد می کنند. آنها توانایی فوق العاده ای در زنده ماندن با نور و آب محدود دارند ، اما پیشنهاد نمی کنم که با بی توجهی با این گیاه زیبا برخورد کنید. چون می توان گفت که بطور کلی خوراک آن توجه است.

زاموفیلیا

1. مرحله اول: نحوه آبیاری گیاه زاموفیلیا

همانطور که قبلا ذکر شد ، این نکته مهمی است که گیاه خود را قبل از تصمیم گیری و انتخاب ، در مورد آبیاری آن تحقیق و ارزیابی لازم کنید. بنابراین به بسیاری از افراد گفته می شود که گیاهان آپارتمانی خود را طبق یک برنامه مشخص آبیاری کنند ، اما این نکته فقط باعث ناامیدی آنها می شود و گل یا گیاه شان پژمرده میشود زیرا شرایط مراقبت گیاه را در نظر نمی گیرند.

چگونه بررسی کنیم آیا گل زاموفیلیا شما نیاز به آب ندارد یا خیر؟

در این قسمت چند روش عالی آورده شده است که می گوید چه زمانی گیاه زاموفیلیا نیاز به آبیاری دارد.

انگشت خود را در خاک گلدان فرو کنید ، حدود 2 اینچ پایین تر. در صورت احساس هرگونه رطوبت ، گیاه به آبیاری احتیاج ندارد.

گلدان را بالا ببرید و خاک را از طریق سوراخ های زهکشی پایین گلدان لمس کنید. اگر خشک باشد، می توانید گیاه خود را با خیال راحت آبیاری کنید.

شاخ و برگ را بررسی کنید. افتادگی برگ با لبه های خشک ، قهوه ای یا ریزش گسترده برگ نشان دهنده کمبود آب است. برگهای زردرنگ، نشان دهنده آبیاری بیش از حد است. (همچنین می تواند نشان دهنده وجود قارچ در گیاه نیز باشد که چاره آن استفاده از سم قارچ کش است).

از یک چوب استفاده کنید و آن را در خاک ، درست در پایین گلدان فرو کنید. آن را بلند کرده و چوب را از نظر رطوبت بررسی کنید. اگر انتهای چوب مرطوب باشد و خاک به آن چسبیده باشد ، گیاه نیازی به آبیاری ندارد.

وقتی گیاه زاموفیلی خود را با گیاهان آپارتمانی دیگر مقایسه می کنید ، به خاطر داشته باشید که گیاه زاموفیلیا دارای برگ هایی با ویژگی ذخیره آب است.

گیاه زاموفیلیا روش خاص خود را برای ذخیره آب در ریزوم های خود دارد. این ساختارهای پیاز مانند در بالای ریشه ها ، اما در زیر خاک رشد می کنند ، آب را ذخیره می کنند و در صورت نیاز گیاه به آرامی آب را آزاد می کنند.

مقدار آب مصرفی

اگر گیاهان زاموفیلیا از آبیاری بیش از حد متنفر هستند ، آیا باید هر بار فقط کمی به آنها آب دهیم؟

جواب کوتاه، نه است.

هر بار که گیاه زاموفیلیا خود را آبیاری می کنید ، باید این کار را کامل انجام دهید.

من پیشنهاد میکنم که در واقع گیاهان داخل سالن خود را به سینک آشپزخانه خود ببرید تا به آنها آب بدهید.

یک نکته خیلی جالب در مورد بسیاری از خاکهای گلدان ها این است که آنها مثل اسفنج رفتار می کنند. آیا تا به حال توجه کرده اید که اسفنج خشک گاهی اوقات تا زمانی که واقعاً خیس نشود آب را دفع می کند؟

خاک می تواند تقریباً مثل آن باشد. به همین دلیل ، من معمولاً ابتدا کمی آب اضافه می کنم و اجازه می دهم خاک برای چند ثانیه شروع به جذب آن کند. سپس کمی بیشتر اضافه می کنم و دوباره به آن استراحت می دهم. هنگامی که احساس کردم خاک واقعاً شروع به جذب آب می کند ، آزادانه آبیاری را شروع می کنم و اطمینان حاصل میکنم که تمام گلدان اشباع شده است.

نگهداری زاموفیلیا

2. مرحله دوم: دما آب و هوای لازم گل زاموفیلیا

یک عامل مهم که میزان و دفعات آبیاری گیاه زاموفیلیا شما را تعیین می کند ، آب و هوای آن گیاه است.

اگر در آب و هوای گرم و خشک زندگی می کنید ، آب با سرعت بیشتری از خاک تبخیر می شود ، گیاه آب بیشتری از برگها از دست می دهد و گیاه نیز با سرعت بیشتری رشد می کند و این باعث می شود مقدار آب مورد نیاز گیاه شما افزایش یابد.

در حالی که شما همیشه باید گیاه و میزان خشکی مواد گلدان را ارزیابی کنید تا زمان بندی آبیاری گیاه زاموفیلیا خود را تعیین کنید ، اما آب و هوای شما تعیین می کند که شما چند بار نیاز به بررسی گیاه دارید.

من اغلب می بینم که در طول زمستان ، وقتی گیاه زاموفیلیا به طور فعال رشد نمی کند و دمای داخل خانه با تهویه کمتری سردتر است ، اغلب فقط 4 هفته یک بار باید آن را آبیاری کرد. این می تواند در ماه های گرم تابستان که رشد گیاه بیشتر است ، آبیاری هفتگی هم زیاد میشود.

زاموفیلیا سبز

3. مرحله سوم: نور کافی

بهترین نور برای زاموفیلیا نور متوسط غیر مستقیم است.

مهم نیست که گیاه در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گیرد ، زیرا باعث سوختن برگهای آن می شود. زاموفیلیا همچنین در مناطقی با نور کم و با نور مصنوعی هم رشد می کند.

4. مرحله چهارم: کوددهی زاموفیلیا

بطور کلی زاموفیلیا گیاهی مقاوم و سازگار است. اما می توانید هر ساله در فصول رشد (بهار و تابستان) کود دهی کنید تا ساقه و گیاهان بیشتری با رشد بیشتر داشته باشید.

  1. کود افزایش شاخه و برگ به رویش برگ های جدید در گیاه بسیار کمک می کند و باعث می شود زاموفیلیا شما به طرز شگفت انگیزی زیبا شود.
  2. کود آهن باعث افزایش سبزی ، رشد و تقویت ریشه زاموفیلیا (و همچنین سایر گیاهان) می شود. استفاده از کود آهن گزینه دیگری برای رشد سریع زاموفیلیا است. کود آهن برگ ها را پر می کند ، ساقه ها را بالا می برد و باعث افزایش سبزی برگ های طلایی و معمولی زاموفیلیا می شود.
  3. کود نیترات کلسیم هم جزو ملزوماتی است که باید به گیاه زاموفیلیا خود اضافه کنید. بعد از اینکه حدود دو تا سه ماه از عمر زاموفیلیا می گذرد این گیاه به شدت نیاز به کلسیم پیدا میکند که کود کلسیم این نیاز را برای آن فراهم می کند.

این تمام نکاتی بود که باید از کود دهی زاموفیلیا می دانستید. پس اگر به فکر گیاهان خود هستید باید برای آنها کود باکیفیت استفاده کنید که ما برای شما انواع بهترین کودها را در صفحه خرید کود آورده ایم.

Array

برای مشاوره رایگان و تشخیص صحیح ملزومات موردنیاز گیاهانتان میتوانید با شماره زیر باما در واتساپ در ارتباط باشید:

  • 09186307249

5. مرحله پنجم: تعویض گلدان

نگهداری گیاه آپارتمانی زاموفیلیا

برای همه گیاهان ، بهترین گزینه در ابتدا همیشه یک گلدان کوچک و مناسب با اندازه ریشه ها است ، زیرا انرژی گیاه به جای پراکنده شدن ریشه ها در گلدان های بزرگ تر ، برای ریشه زایی و رشد برگ های جدید صرف شود. بنابراین ، فقط هنگامی که ریشه ها از گلدان بیرون زدند گلدان را عوض کنید و بدانید که اگر زودتر این کار را انجام دهید ، رشد گیاه برای مدت طولانی متوقف می شود.

حرف آخر

این مقاله قطعا به مرور زمان آپدیت و بروز می شود تا شما عزیزان با نگهداری گیاه زاموفیلیا بیشتر آشنا شوید.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. حتما در صورت هر سوال یا هر مشکلی در قسمت نظرات ، زیر همین مقاله ، آن را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *