تعداد کمی از افراد به خصوصیات گیاهان تصفیه کننده هوا توجه می کنند.
بیشتر ما وقتی صحبت از دکوراسیون منزل می شود این را میدانیم. وجود گلدان های گل و گیاه در خانه نشاط و نشاط را در ساکنان آن ایجاد می کند.
اما وجود این گیاهان (گیاهان ضدعفونی کننده هوا) علاوه بر زیبایی محیط ، مزایای دیگری نیز دارد. تصفیه هوای خانه از انواع آلاینده های هوا و رفع آلودگی از جمله این مزایا است.
با بستن درها و پنجره ها از ورود آلودگی هوا به خانه جلوگیری می کنیم و این تصور که هوای خانه تمیز است نه تنها تصور غلطی است ، بلکه آلودگی هوای خانه تا 5 برابر بیشتر از آلودگی بیرون است !
این عفونت ها می توانند انواع بیماری های تنفسی ، از جمله آسم را ایجاد کنند و حتی باعث حواس پرتی و اختلالات خواب می شوند.
راه حل های مختلفی برای حل این مشکل ارائه شده است ، اما بهترین راه حل برای حذف تمام آلاینده ها استفاده از دستگاه تصفیه هوا در خانه است.
این دستگاه ها با فیلترهای قدرتمند خود آلودگی هوا را از بین می برند و هوای خانه را کاملا تمیز نگه می دارند. فیلترهای HEPA (HEPA) و فیلتر کربن فعال بی نظیر Honeywell ، HiSiv ، می توانند تا 99.97٪ آلودگی هوا را درمان کنند.
شاید به اولین گیاهی که فکر کنید کاکتوس باشد که درست هم هست.
فقط یک نکته درمورد نگهداری کاکتوس ها این است که کود کاکتوس را نیز حتما برای آن استفاده نمایید.
گلباغ فیروزه در مقاله ای متفاوت به معرفی گیاهانی که از امواج مضر جلوگیری میکنند هم صحبت کرده است.
بهترین دستگاه تصفیه هوای خانگی که توسط ناسا توصیه می شود
اما علاوه بر دستگاه های تصفیه هوا ، از گیاهان خانگی می توان برای مقابله با آلودگی هوا نیز استفاده کرد. ناسا اخیراً تحقیقی را روی گلها و گیاهانی انجام داده است که هوای خانه ، محل کار و فضای داخلی شما را تصفیه می کنند و تعدادی از این گیاهان را در مقاله ای ذکر کرده است.
در زیر برخی از گیاهان مفید برای تصفیه هوا و شرایط ذخیره سازی گیاهان ارائه شده است.
دراسینا درمنسیس، ژربرا، نخل راپیس، آگلونما (همیشه سبز)، گل عنکبوتی (گندمی)، سرخس آبلیتراتا، اسپاتی فیلوم، دراسِنا، لیریوپ، آنتوریوم، پوتوس، فیکوس بنجامین (بنجامین انجیری)، آنتوریوم آندرانوم، سانسِوریا، پاپیتال، سرخس برگ شمشیری، نخل ققنوس، نخل مرداب.
در تمام این مواردی که گفته شد کود ریشه زایی را برای شان درنظر بگیرید.
1. پتوس
Potos یا “پیچک شیطان” یک نصب ساده برای نگهداری است که به جنگ سموم داخلی می رود. پوتوس با پیچک های آبشار زیبایی خاصی به خانه شما می بخشد. این گیاه در آب ، گلدان و سبدهای معلق رشد می کند. مقاومت این گیاه بسیار زیاد است.
سمومی را که از بین می برد: زایلن ، بنزن ، فرمالدئید و تری کلرواتیلن.
۲. نخل ققنوس
نخل های ققنوس که با نام های “نخل خرما کوتوله” و “نخل خوکچه” نیز شناخته می شوند ، درختان کوتاهی از خانواده نخل ها هستند. آنها می توانند در سایه و آفتاب غیر مستقیم رشد کنند. ارتفاع این گیاه به 180 تا 300 سانتی متر می رسد و ریشه های آن تا حدود 180 سانتی متر رشد می کند.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید و زایلن.
3. گل چمچه ای
یکی دیگر از دستگاه های تصفیه هوا ، گل چمچه ای خانواده شیپوریان است که به آن “Spathiphyllum” نیز گفته می شود.
این گیاهان به مراقبت زیادی احتیاج ندارند. برگهای سبز روشن آنها در نور کم نیز زیبایی و درخشش هر خانه ای را می بخشد. هفته ای یکبار به آنها آب دهید. این گیاه را می توانید در بهار تکثیر کنید.
سمومی را که از بین می برد: بنزن ، مونوکسیدکربن ، فرمالدئید ، تری کلرواتیلن و زایلن.
4. فیلودندرون
گیاه فیلودندرون به شکل قلب یک گیاه جذاب برای محیط داخلی است. نگهداری Philo آسان است و فقط به آب کافی و نور غیر مستقیم نیاز دارد.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدهید
5. گیاه گندمی یا عنکبوتی
گیاه گندمی عنکبوتی یا “Chlorophytum comosum” یکی دیگر از گیاهان تصفیه هوا است و برای کسانی که تازه مراقبت از گل و گیاه را انتخاب می کنند انتخاب خوبی خواهد بود.
آنها در نور غیر مستقیم رشد می کنند و تقریباً در هر محیطی زنده می مانند. گیاه عنکبوت همچنین در دمای 2 درجه ه مقاومت نشان می دهد. گیاه مادر ساقه های طولانی و خزنده ای با خوشه های کوچک برگ تولید می کند که به راحتی قابل تکثیر هستند.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید و زایلن.
6. گل داوودی
گل داوودی از دیگر گیاهان تصفیه کننده هوا است که با گلهای خود زیبایی خاصی به فضای زندگی شما می بخشد. گل داودی از هوای تازه ، نور غیر مستقیم خورشید و چشمه های آب گرم بهره می برد. به یاد داشته باشید که در فواصل زمانی آبیاری به خشکی خاک توجه کنید.
سمومی را که از بین می برد: آمونیاک ، بنزن ، فرمالدئید و زایلن.
7. فیکوس
این گیاه همیشه سبز از هندوستان سرچشمه می گیرد و گیاهی مقاوم است و آبیاری سبک ، فیلتر شده و هفتگی در تابستان و آبیاری هر دو هفته در زمستان را دوست دارد. فیکوس الاستیک یا “گیاهان لاستیکی” می توانند در گلدان های کوچک یا بزرگ در خانه رشد کنند. فیکوس را می توان مستقیماً در باغچه کاشت.
سمومی را که از بین می برد: زایلن ، بنزن ، فرمالدئید و تری کلرواتیلن.
8. سرخس شمشیری
یکی از محبوب ترین دستگاه های تصفیه هوا سرخس برگ شمشیری (Boston Fern یا Nephrolepis Exaltata) است که جلوه خاصی به فضای سبدهای معلق می بخشد.
این گیاه در محیط مرطوب رشد می کند و به رطوبت مداوم نیاز دارد. با مرطوب کردن مرتب برگها و خاک و قرار دادن آنها در کنار پنجره ، بالکن یا پاسیو و در نور غیر مستقیم ، گیاه تازه ای خواهید داشت.
در زمستان برگها را حدود 5 سانتی متر کوتاه کنید تا گیاه شما بتواند در ماه های گرم دوباره احیا و رشد بهتری داشته باشد.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید و زایلن.
9. نخل هندی یا آرکا (اریکا)
از جمله گیاهان تصفیه کننده هوا که برای فضاهای بزرگ مناسب هستند ، می توان از نخل آرکا (نخل های آرکا یا Chrysalidocarpus lutescens) نام برد. این نخل یک گیاه تصفیه کننده هوا است که برای سگ و گربه نیز سمی نیست.
آرکا در تابستان (چندین بار در هفته) تقریباً به آبیاری زیادی احتیاج دارد ، اما در زمستان به آبیاری زیادی نیاز ندارد.
سمومی را که از بین می برد: بنزن ، مونوکسیدکربن ، فرمالدئید ، تری کلرواتیلن و زایلن.
10. درخت آناناس
مطالعه جدید منتشر شده توسط ناسا نشان داد که درخت آناناس با خروپف مبارزه می کند!
درخت آناناس هوا را تصفیه نمی کند اما ناسا ادعا می کند که این گیاه قادر به تولید اکسیژن و بهبود کیفیت هوا در شب است که باعث افزایش کیفیت خواب و از بین رفتن خروپف می شود.
این گیاه مقاوم حتی با کمی آب زنده مانده است. به یاد داشته باشید که درخت آناناس رابطه خوبی با سرما ندارد.
۱۱. دراسینا درمنسیس
از دراسینا شهامت بگیرید!
Dracaena Deremensis می تواند تا 4 متر رشد کند و آن را برای فضاهای بزرگ مناسب سازد. این گیاه نور غیر مستقیم را دوست دارد و به هیچ وجه نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد.
در ماه های گرم هفته ای یک بار آن را آبیاری کنید و در زمستان فاصله آبیاری را افزایش دهید تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری کند.
سمومی را که از بین می برد: زایلن ، تری کلرواتیلن و فرمالدئید.
۱۲. فیکوس بنجامین
یکی دیگر از دستگاه های تصفیه هوا که قدمت آن به جنوب شرقی آسیا برمی گردد Ficus Benjamina است.
این گیاه می تواند بین 60 سانتی متر تا 3 متر رشد کند. فیکوس بنجامین مانند بسیاری از دستگاه های تصفیه هوا ، آبیاری سبک و غیرمستقیم هفتگی را دوست دارد. بین فواصل آبیاری اجازه دهید خاک گیاه کاملا خشک شود.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید ، تری کلرواتیلن و بنزن.
13. سانسوریا یا گیاه ماری
سانسوریا یا گیاه ماری که به زبان مادر شوهر نیز معروف است ، گیاهی غنی از آب است که می تواند تا 2 متر رشد کند.
گیاه ماری نیز یکی از گیاهان تصفیه کننده هوا است که بسیار مقاوم بوده و تقریباً در همه شرایط زنده مانده است. این گیاه را چند ساعت در روز در مکانی روشن و حتی در معرض نور مستقیم قرار دهید. این گیاه متوسط به خوبی با رطوبت بالا کنار نمی آید. بنابراین مراقب باشید زیاد به آن آب ندهید.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید ، تری کلرواتیلن ، بنزن و زایلن.
14 آلوئه ورا
آلوئه ورا نه تنها به دلیل خواص ضد التهابی برای ترمیم زخم و آفتاب سوختگی استفاده می شود. آلوئه ورا همچنین به عنوان یک تصفیه کننده هوا شناخته شده است.
این گیاه در دمای گرم و محیط با نور مناسب رشد می کند. وقتی لکه های قهوه ای روی برگها ظاهر می شود ، به معنای وجود مقادیر زیادی مواد شیمیایی مضر در فضا است.
سمومی را که از بین می برد: رسمی کنید.
15 پاپیتال
شما احتمالاً پاپیتال یا گیاه “عشق معمولی” را دیده اید که از دیوارها و درختان بالا می رود.
ناسا می گوید که این گیاه یکی از مناسب ترین دستگاه های تصفیه هوا برای خانه است. آنها همچنین در گلدان های کوچک رشد می کنند و دوست دارند در خوشه های شلوغ رشد کنند.
پایتخت در سبدهای آویز بسیار زیبا خواهد بود و به راحتی می توانید با گرفتن چند شاخه و قرار دادن آنها در آب ، آن را تکثیر کنید.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید و بنزن.
16 درفشگیاه
درفشگیاه (آنتوريوم آندرانوم Anthurium andraeanum یا Flamingo Lily) از خانواده شیپوری یکی از گیاهان تصفیه کننده هوا است که با گلهای خود رنگ و جلوه های خاصی را به فضای خانه وارد می کند. این گیاه حدود 300 روز در سال شکوفا می شود.
این گیاه نور غیر مستقیم را دوست دارد و باید هفته ای یک یا دو بار آبیاری شود. فضای مرطوب مانند حمام یا آشپزخانه بیشتر مناسب این گیاه است.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید ، آمونیاک ، زایلن و تولوئن.
۱۷ نخل راپیس
یکی از بهترین گزینه ها در بین دستگاه های تصفیه هوا انتخاب Rhapis excelsa است که به آن لیدی پالم نیز گفته می شود. این گیاه هوا را به خوبی تمیز می کند. برخلاف تصور عمومی ، کلزا هوای خنک را بین 15 تا 23 درجه ترجیح می دهد.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید ، آمونیاک و زایلن.
18 آگلونما
Aglaonema ، همچنین به عنوان “همیشه سبز چینی” شناخته می شود ، گونه های بسیار متنوعی دارد و نگهداری آن بسیار آسان است.
آنها با همه شرایط سازگار هستند ، اما اگر در هوای مرطوب و زهکشی خوب و خاک کم تا متوسط قرار بگیرند رشد بهتری خواهند داشت. توصیه می شود دو بار در سال با خاک و کود مناسب آگلونما را تقویت کنید.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید و زایلن.
19. نخل بامبو
نخل بامبو یا Chamaedorea رشد زیادی خواهد کرد. کف بامبو به عنوان فیلتر هوا عمل می کند. این گیاه یکی از معدود دستگاه های تصفیه هوا است که رابطه خوبی با حیوانات خانگی دارد و عاشق نور خورشید است.
سمومی را که از بین می برد: فرمالدئید ، تری کلرواتیلن و بنزن.
تأثیر بر هوای محیط و کاهش آلودگی
گیاهان داخل منزل میزان آلاینده های موجود در هوا را کاهش می دهند.
به ویژه عناصر طبیعی فرار مانند بنزن ، تولوئن و زایلن. مطالعات نشان می دهد که وجود گیاه در محیط می تواند میزان این آلاینده ها را به میزان 75-50٪ کاهش دهد.
این آلودگی ها ابتدا توسط میکروارگانیسم ها و میکروارگانیسم ها در خاک گیاهان از بین می روند. به عنوان مثال ، مطالعات مربوط به جذب و تخریب بنزن نشان می دهد که گیاه می تواند آلاینده را جذب کرده و آن را به یک ترکیب کربن بی ضرر تبدیل کند.
جالب اینجاست که گیاه این ترکیب کربن را برای استفاده در آینده ذخیره می کند!
گیاهان آپارتمانی و زینتی همچنین می توانند دی اکسید کربن موجود در هوا را از بین ببرند. این بسیار مفید است زیرا وجود دی اکسید کربن بیش از حد در هوا در اتاق می تواند کار افراد را کاهش دهد.
این مطالعات توسط ناسا برای یافتن بهترین گیاهان برای شرکت در فضاپیماها انجام شده است. گیاهان همچنین می توانند ذرات بیماریزا و میکروبی را از بین ببرند و با افزایش رطوبت به افراد در سالم ماندن کمک کنند.
وجود آلاینده های فرار در محیط بسته بسیار بیشتر از محیط باز و خارج خانه است. دلیل این امر این است که ذرات در یک محیط بسته بسته می شوند و چون گردش هوای خاصی در اتاق ندارند ، در همان محیط باقی می مانند. تا به امروز ، حدود 350 گونه از این آلاینده ها شناخته شده است. اینها دلایل اصلی سندرم “ساختار بیمار” است.
علائم این سندرم در یک محیط بسته عبارتند از: سوزش چشم ، گلو یا بینی – سردرد – خواب آلودگی و مشکلات تنفسی. البته ، گاهی اوقات همه این علائم با هم همخوانی ندارند ، اما حتی وجود شدید یکی از آنها برای کاهش تمرکز ، عملکرد و حتی بیماری های جدی تر مانند آسم و مشکلات قلبی کافی است.
افراد شهری بیش از 90 درصد از روز خود را در خانه می گذرانند و این باعث می شود که بیش از سایرین سندرم و عوارض جانبی آلودگی هوا را تجربه کنند.
گیاهانی که معمولاً برای کاهش آلودگی هوا استفاده می شوند عبارتند از: پیچک و مارچوبه ، اسپاتی فیلوم ، گلدسته ها ، گیاهان همیشه سبز ، بامبو و گل داوودی.
با افزایش آلودگی هوا ، تحقیقات زیادی در مورد این موضوع انجام شده است و می توان با اطمینان گفت که دنیای گیاهان راهی تضمین شده و موثر برای مقابله با آلودگی محیط داخلی است.
اخیراً کشف شده است که حتی ریشه گیاهان نیز در از بین بردن این آلاینده ها نقش دارند. نحوه کار گیاهان خیلی دشوار نیست. در طول تبادل گاز طبیعی خود ، آنها همچنین باید این آلودگی ها را از طریق منافذ برگ جذب کرده و سپس آنها را از بین ببرند.
گفتیم که وظیفه اصلی در از بین بردن این آلاینده ها توسط میکروارگانیسم های ساکن در خاک گیاه انجام می شود. با این حال ، اگر این کار فقط از خاک انجام می شود ، چگونه می توانیم مستقیماً از آنها استفاده کنیم؟!
یک گلدان بدون گیاه را با یک سینی پر از آب در نظر بگیرید. طبق این نظریه ، این سیستم نهایی همچنین باید به عنوان یک گیاه عمل کند و آلاینده ها را به طور قابل توجهی جذب و از بین ببرد. بنابراین ، نقش گیاه بیشتر حفظ همان میکروارگانیسم ها در خاک است. این نظریه در سال 1985 توسط آقای وولورتون مطرح شد.
گیاهان خانگی علاوه بر از بین بردن آلاینده ها ، در کنترل رطوبت ، دما و آلودگی صوتی نیز نقش دارند.
ناسا یک تحقیق دو ساله در مورد این موضوع انجام داد. آنها توانایی گیاهان خانگی و گلدان های پر از خاک را برای از بین بردن آلاینده های هوا بررسی کردند.
این آزمایش شامل بنزن ، فرمالدئید و TCE بود. این آزمایشات در یک اتاق بدون نفوذ و جریان هوا انجام شد. آنها دریافتند که تعداد باکتریها با افزایش حذف آلاینده ها ارتباط دارد.
یافته دیگر این است که وقتی یک گیاه یا خاک مستقیماً در معرض ماده شیمیایی آلاینده قرار می گیرد ، با گذشت زمان توانایی آن در حذف این ماده افزایش می یابد. به این دلیل که میکروارگانیسم های موجود در گیاه می توانند از نظر ژنتیکی با آنها مطابقت داشته و راحت تر از بین بروند.
این میکروارگانیسم ها با گذشت زمان تغییر می کنند تا بتوانند از این آلاینده ها به عنوان منبع غذایی خود با استفاده موثرتر استفاده کنند. این پدیده در زمینه استفاده مجدد از آب مصرفی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
حرف آخر
آلودگی هوا یکی از بزرگترین نگرانی های این دوران است و هر اقدامی برای محافظت از آن بسیار عالی است. این ده دستگاه تصفیه هوا توصیه ناسا به شماست. شاید وجود یکی از این گیاهان در خانه یا محل کار شما از قرار گرفتن در معرض بسیاری از بیماری ها جلوگیری کند!
مقاله ویکی پدیای ناسا در مورد تأثیرات هر گیاه بر آلاینده های مختلف را در جدول مفصلی اینجا بخوانید: مطالعه ناسا در مورد هوای پاک.
اگر در مورد انتخاب صحیح گیاه یا روش نگهداری یا سیستم های تصفیه هوا ، سوالی دارید ، می توانید در زیر این پست نظر دهید تا کارشناسان ما بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.